top of page
Billede 25.jpeg

Udlandske Oste

Om du er til Råmælk, en god fransk ost, Manchego, gorgenzola, trøffelost, gouda.

Så er du mere end velkommen i vores oste- og delikatessebil

Vi vejlede og finde det rigtige tilbehør, og du er naturligvis altid velkommen til at smage, før du køber.​

Billede 13.jpeg

Brie De Meaux

Hvidskimmel

Brie er den ældste, bløde hvidskimmelost i Frankrig.

Den berømte middelalderlige kejser, Karl den Store, der regerede i 800 e.Kr., var ham, som først fandt den.

Gennem historien blev Brie de Meaux en delikatesse for helte og konger i Frankrig. I 1815 blev Brie de Meaux kronet til “ostenes konge” af alle de tilstedeværende europæiske ambassadører.

Roquefort

Blåskimmelost - Fåremælk

Roquefort er en blåskimmelost opkaldt efter den franske by Roquefort-sur-Soulzon. Roquefortostens historie kan spores tilbage til år 79 e.Kr.

Roquefort modnes ved hjælp af en blå skimmelsvamp, der tilsættes den upasteuriserede fåremælk samtidigt med osteløben. Den gennemstikkes, så luft kan trænge ind, og skimmelsvampen kan udvikles. Derefter lagres den i klippegrotter.

Billede 17.jpeg
Billede 18.jpeg

Gruyère

Fastost - Råmælk

Gruyère ligger i Schweiz. Ostene af rå komælk lagrer typisk 5-12 måneder, og ligesom for comté kan en stor del af gruyèrens popularitet forklares med, at den som ung er mild, blød og børnevenlig til morgenmaden

eller sandwichen, mens de ældre udgaver er dybe, komplekse, drøje og fede i munden og dermed perfekte på ostebrættet

Parmigiano Reggiano

Fastost - Råmælk

Parmesan er det populære navn for den BOB-certificerede hårde ost parmigiano-reggiano, der kun

må produceres i provinserne Parma, Reggio Emilia, Modena, Bologna og Mantua i det centrale Italien. Parmesan produceres af rå mælk fra køer, der har været på græs eller fået hø.

Billede 21.jpeg
bottom of page