Udlandske Oste
Om du er til Råmælk, en god fransk ost, Manchego, gorgenzola, trøffelost, gouda.
Så er du mere end velkommen i vores oste- og delikatessebil
Vi vejlede og finde det rigtige tilbehør, og du er naturligvis altid velkommen til at smage, før du køber.
Brie De Meaux
Hvidskimmel
Brie er den ældste, bløde hvidskimmelost i Frankrig.
Den berømte middelalderlige kejser, Karl den Store, der regerede i 800 e.Kr., var ham, som først fandt den.
Gennem historien blev Brie de Meaux en delikatesse for helte og konger i Frankrig. I 1815 blev Brie de Meaux kronet til “ostenes konge” af alle de tilstedeværende europæiske ambassadører.
Roquefort
Blåskimmelost - Fåremælk
Roquefort er en blåskimmelost opkaldt efter den franske by Roquefort-sur-Soulzon. Roquefortostens historie kan spores tilbage til år 79 e.Kr.
Roquefort modnes ved hjælp af en blå skimmelsvamp, der tilsættes den upasteuriserede fåremælk samtidigt med osteløben. Den gennemstikkes, så luft kan trænge ind, og skimmelsvampen kan udvikles. Derefter lagres den i klippegrotter.
Gruyère
Fastost - Råmælk
Gruyère ligger i Schweiz. Ostene af rå komælk lagrer typisk 5-12 måneder, og ligesom for comté kan en stor del af gruyèrens popularitet forklares med, at den som ung er mild, blød og børnevenlig til morgenmaden
eller sandwichen, mens de ældre udgaver er dybe, komplekse, drøje og fede i munden og dermed perfekte på ostebrættet
Parmigiano Reggiano
Fastost - Råmælk
Parmesan er det populære navn for den BOB-certificerede hårde ost parmigiano-reggiano, der kun
må produceres i provinserne Parma, Reggio Emilia, Modena, Bologna og Mantua i det centrale Italien. Parmesan produceres af rå mælk fra køer, der har været på græs eller fået hø.