top of page
IMG_3073_edited.jpg

Danske Oste

Der findes et utal af forskellige ostetyper. Lige fra den milde danbo til stærke blåskimmeloste, 

Gammel Knas fra Arla Unika, vesterhavsost, Tebstrup gedeost.

Vi præsenterer her et lille udvalg af de klassiske danske oste som vi har på bilen.

Thise - Tebstrup - Them - Mammen - Ullerslev - Jernved Mejeri - Bornholms Andelsmejeri - Nørup Mejeri - Arla Unika

Billede 27.jpeg

Gammel Knas 

Danbo - Lagret

En nyfortolke den klassiske Havarti til nye højder.

Gammel Knas har fået sit navn på grund af kombinationen af de knasende proteinkrystaller og den lange modningsperiode på minimum 24 måneder.

Jens Langkniv 45+

Danbo - Lagret

Jens Langkniv er en grubelagret fast rødkitmodnet ost 45+/24%. Lagret i Hjerm Kalkgruber.

 

Ingredienser:
Pasteuriseret økologisk mælk, salt, mælkesyrekultur, mikrobiel osteenzym, rødkitkultur. Osteskorpe: Paraffin

Billede 11_edited.png
Billede 12_edited.png

Kong Hans 45+

Danbo Mellemlagret

Kong Hans er lagret 24 uger og er en mild danbo med en god smag af ost. Konsistens er blød og cremet. God til morgenbordet og til sandwich eller toast.

Vesterhavsost

Fastost

Thise Vesterhavsost er en fast ost med en let nøddeagtig smag. Osten produceres i Thise men lagres ved Bovbjerg Fyr, hvor det frådende Vesterhav er nærmeste nabo.

Den salte luft fra vesterhavet blæses ind på lagret og er med til at give osten sin karakter.

Billede 10_edited.png
bottom of page